06 september 2007

Ja til et fargerikt sokkeskap

Dette har gått altfor langt. I sokkeskapet mitt nå har jeg fem par nesten like svarte sokker og 87 ikke like sokker i diverse gråsjetteringer. Hver gang jeg trenger sokker, finner jeg et par som ikek egentlig er et par, leter litt til, finner enda flere som ikke er par, gir opp og tar paret som ikke er et par, og håper ingen legger merke til det. Etter en uke eller to har jeg 30 sokker å vaske. Ut av vasken kommer det 29 sokker, og etter flere timer soertering viser det seg at bare seks av dem kan være par. Resten må legges for seg selv. Dette har gått altfor langt.

Jeg mener, hvorfor skal det være så sabla viktig å ha svarte sokker? Er da sokker det første man ser etter hos andre mennesker? En mann med grøne sokker er ikke å stole på, en mann med gulbrune sokker er en fjompenisse av dimensjoner? Hvorfor det? Hvorfor kan man ikke gå med fargerike sokker når man har vanlige klær på, olabukse og joggesko? Og selv i dress, hvorfor skal ikke sokkene kunne være et like sterkt blikkfang som slipset? En mann med stil er en mann med svart dress, rødt slips, rødt tørkle - og røde sokker.

Jeg er dritt lei å kjøpe svarte sokker i klaser. Jeg er dritt lei den motetvangen som sier at svarte sokker er det eneste saliggjørende. Jeg er dritt lei å ikke finne par i vasken, å bruke svarte sokker selv når jeg trener, å ha en skuff eller en del av skapet full av sørgefargede tekstilstumper. Jeg nekter å kjøpe flere svarte sokker. Jeg vil kjøpe lilla, gulrøde, brungrønnburgunderrosa sokker med elefanter på, sånne som barn har, bare i en voksnere utgave. Jeg er dritt lei at det er svarte sokker som skal vise hvor gammel og seriøs man er. Jeg er dritt lei at alle fargesokker er kjedeligfarget og oversobre og koster det hvite ut av øyet. Summa summarum, jeg er dritt. Lei.

Det har gått altfor langt og det er på tide at man gjør noe med saken. Til handling. Ja til et fargerikt sokkeskap, kamerater! Vi gir oss ikke før billigsokkekassene er fulle av sokker i ordentlige farger, også i voksenavdelingen.

Fordi vi fortjener bedre enn svartsynte undersåtter.