26 september 2006

Ny mobildrøm

Det stod i dagens Aftenpost at Nokia har lansert en ny topp-telefon, N95 med GPS, 5 megapikselkamera og masse lagringsplass. Whui... Har alltid drømt om åp ha et kamera med GPS så alle steder man tar bilder lagres det automatisk og kan plottes inn på dataen etterpå. Tenk å ha en sånn telefon på en månedslang haiketur, for eksempel, bare reise rundt helt på måfå uten å vite hvor du er nesten - og så komme hjem og laste over bildene på google earth og følge reisa etterpå. Og alt dette med en dings som i utgangspunktet også kan ringes med... WOW... Så i nysgjerrighet søkte jeg nettet etter dene telefonen, måtte jo vite mer. Her er hva jeg fant.


N95 er en slags maske som kan hjelpe allergikere mot gress osv, men som tydeligvis har en større funksjon mot miltbrannbakterier og andre al-qaida-fantasmer i USA. Her er det et bilde av den også.
N95 er en bussrute på Long Island, New York.
N95 er betegnelsen på klimakteriske forstyrrelser, menopauseuregelmessigheter osv.
N95 er en bussrute i Sandnes.
N95 har noe med betaling mellom finansielle institusjoner å gjøre.
N95 har noe med... et eller annet teknisk å gjøre: The N95 amplitude is measured from the peak of P50 to the trough of N95. It should be recognised that measured in this way, N95 amplitude includes the P50 amplitude and P50 that of N35. It can be argued that baseline to peak measurements may be more meaningful. However, the P50 and N95 components may not be independent.

... Og til slutt, N95 har noe med en telefon å gjøre. Men vil man ha en telefon som konstant minner en om klimakterier? Og enda verre, om klimakterieproblemer?! Eller enda verre igjen, en bussrute i Sandnes! Med slike konnotasjoner er det kanskje like greit å kjøpe en vanlig telefon, en mindre påfallende en. Den jeg har nå er en Samsung uten modellnavn på, jeg aner ikke hva den heter. Det er kanskje like greit. Jaja.

Ingen kommentarer: